Zâmbetul tău, decizia ta! În urma consultului clinic, noi îți prezentăm aparatele dentare potrivite cazului tău, tu alege cu încredere!

Pentru a vă oferi zâmbetul sănătos și frumos pe care l-ați visat întotdeauna, am implementat în cadrul Orto Clinic un workflow complet digital, fără durere și fără disconfort.
Fiecare pacient are o situație ortodontică unică, iar planul de tratament ortodontic trebuie să fie personalizat, pornind de la diagnosticul individual al fiecărui pacient.
Procesul de planificare a tratamentului ortodontic începe încă de la primul consult și implică realizarea de fotografii de diagnostic, radiografie panoramică, teleradiografie de profil precum și amprentă digitale.

Zâmbetul tău, decizia ta! În urma consultului clinic, noi îți prezentăm aparatele dentare potrivite cazului tău, tu alege cu încredere!

Pentru a vă oferi zâmbetul sănătos și frumos pe care l-ați visat întotdeauna, am implementat în cadrul Orto Clinic un workflow complet digital, fără durere și fără disconfort.
Fiecare pacient are o situație ortodontică unică, iar planul de tratament ortodontic trebuie să fie personalizat, pornind de la diagnosticul individual al fiecărui pacient.
Procesul de planificare a tratamentului ortodontic începe încă de la primul consult și implică realizarea de fotografii de diagnostic, radiografie panoramică, teleradiografie de profil precum și amprentă digitale.

Aparat dentar fix metalic

Aparatul dentar fix metalic este una dintre cele mai populare și eficiente opțiuni pentru corectarea problemelor dentare, cum ar fi dinții strâmbi, înghesuiți sau distanțați. Fabricat din materiale durabile și non-toxice, acest aparat este conceput pentru a oferi rezultate remarcabile într-un timp rezonabil. Iată câteva caracteristici clinice ale aparatelor fixe:

Recomandare la orice vârstă

O soluție eficientă și benefică la orice etapă a vieții. Cu cât este aplicat mai devreme, cu atât se pot corecta mai ușor și mai eficient problemele dentare existente.

Ușor de igienizat

Asigură o igienizare simplă și eficientă, contribuind la menținerea sănătății orale pe durata tratamentului.

Rezistență și fiabilitate

Caracterizat prin rezistența și fiabilitatea sa, reprezentând o opțiune robustă în fața solicitărilor utilizării zilnice.

Cost accesibil

O soluție economică, oferind beneficii semnificative la un cost accesibil, facilitând accesul la tratamentul ortodontic pentru un număr mai mare de pacienți.

Eficient în anomalii dento-maxilare

Indicat într-o gamă variată de anomalii dento-maxilare, fiind preferat în special în situațiile complexe, unde se impune o abordare deosebită.

Durată minimă de tratament

Se evidențiază prin durata minimă de tratament, oferind rezultate vizibile și durabile într-un timp relativ scurt.

Aparat dentar metalic

2.250 lei/ arcadă

Aparat dentar fix transparent de safir

Aparatele dentare de safir sunt o opțiune populară pentru persoanele care caută un tratament ortodontic discret și eficient. Iată câteva caracteristici clinice ale aparatelor dentare din safir:

Transparență și discreție: Safirul este un material transparent, ceea ce face ca aparatele dentare să fie mai puțin vizibile în comparație cu cele din metal. Această transparență poate fi atractivă pentru persoanele care doresc să își corecteze dinții în mod discret.

Rezistență și durabilitate: Safirul este un material extrem de dur și rezistent la colorare și decolorare. Aparatele dentare din safir păstrează aspectul lor transparent și strălucitor pe toată durata tratamentului ortodontic.

Confort: Aparatele dentare din safir sunt netede și confortabile pentru țesuturile orale. Nu se estompează sau irită gingiile sau obrajii la fel de mult ca și unele alte tipuri de aparate dentare.

Compatibilitate biologică: Safirul este un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că este bine tolerat de către țesuturile moi ale gurii. Acest aspect este important pentru evitarea iritațiilor și a altor probleme asociate cu aparatele dentare.

Estetică îmbunătățită: Datorită transparenței lor și a aspectului lor strălucitor, aparatele dentare din safir pot oferi o estetică îmbunătățită în comparație cu alte tipuri de aparate dentare.

Rezistență la pete: Safirul este rezistent la pete și decolorare, ceea ce înseamnă că aparatele dentare din acest material vor rămâne transparente și atrăgătoare pe toată durata tratamentului ortodontic.

Aparat dentar transparent din safir

3.250 lei/ arcadă

Aparate dentare mobile/mobilizabile și aparate fixe cu efect ortopedic

Instrumente ortopedice precum disjunctoare, expansoare și alte dispozitive accesorii au un rol semnificativ în tratamentul ortodontic. Aceste componente esențiale sunt folosite pentru a corecta alinierea maxilarelor și a dinților, contribuind la obținerea unui zâmbet sănătos și bine proporționat.

Aceste aparate dentare mobile sunt recomandate cu precădere pentru copii, fiind parte a unei strategii ortodontice eficiente. Este ideal să începem tratamentul ortodontic cu astfel de dispozitive în jurul vârstei de 7-8 ani, având în vedere că rezultatele sunt optime în această perioadă.

Pentru a obține beneficii maxime, se recomandă utilizarea acestor aparate până la vârsta de 12-13 ani. Acestea constituie prima etapă a unui tratament ortodontic comprehensiv, având avantajul unui cost mai redus.

Aparat dentare mobile/mobilizabile

de la 1.000 ron

Trainer

1.500 ron

Miniimplant ortodontic

500 ron

Alte aparate dentare cu rol ortopedic/distaliztor pret individual stabilit in urma consultului primar

*pretul aparatului dentar poate fi achitat în rate direct la cabinet

Sisteme de gutiere (Aligners: Invisalign sau SPARK)

Tratamentul ortodontic cu gutiere (aligners), cum ar fi sistemul Invisalign sau SPARK, este o opțiune pentru persoanele care doresc să își corecteze dinții fără a purta aparate dentare tradiționale. Iată câteva caracteristici și avantaje ale tratamentului ortodontic cu gutiere:

Complet invizibile: Gutierele sunt transparente și practic invizibile atunci când sunt purtate, ceea ce le face o opțiune atractivă pentru persoanele care doresc să își corecteze dinții în mod discret, fără să atragă atenția asupra tratamentului lor ortodontic.

Confort: Gutierele sunt fabricate dintr-un material moale și neted, care se potrivește confortabil pe dinți fără a irita gingiile sau buzele. De asemenea, nu există sârme sau brațe care să provoace disconfort sau leziuni în interiorul gurii.

Mobilizabile: Gutierele pot fi îndepărtate ușor atunci când mănânci sau bei, ceea ce înseamnă că nu există restricții alimentare și că igiena orală este mai ușoară. Cu toate acestea, este important să le porți în mod consecvent conform recomandărilor ortodontului tău pentru a obține rezultatele dorite.

Predictibilitate: Înainte de începerea tratamentului, ortodontul va crea un plan de tratament digital personalizat, care va arăta modul în care dinții tăi se vor deplasa în timpul utilizării gutierelor. Acest lucru oferă o predictibilitate crescută asupra rezultatelor tratamentului.

Eficacitate: Tratamentul ortodontic cu gutiere poate fi eficient în corectarea unei game largi de probleme ortodontice.

Alignere/Tratament ortodontic cu gutiere SPARK

de la 1.200euro/ tratament

*pretul aparatului dentar poate fi achitat în rate direct la cabinet

Aparat dentar fix autoligaturant Damon

Versatilitate estetică

Poate fi ales în varianta metalică clasică sau de safir, oferind pacientului posibilitatea de a alege în funcție de preferințe și estetică.

Număr redus de ședințe de control

Necesită mai puține ședințe de control ale aparatului dentar, reducând frecvența vizitelor la cabinetul stomatologic și facilitând gestionarea tratamentului.

Confort îmbunătățit

Asigură un nivel crescut de confort pentru pacient pe parcursul întregului tratament ortodontic, datorită caracteristicilor autoligaturante.

Opțiuni personalizate:

Oferă opțiuni personalizate în funcție de preferințe și nevoi individuale, fiind adaptabil la fiecare caz în parte.

Eficiență în corectarea anomaliilor

Contribuie la o corectare eficientă a anomaliilor dento-maxilare, asigurând un rezultat de calitate și durabil.

Investiție cu cost ușor mai ridicat

Cu toate avantajele pe care le aduce, aparatul dentar fix autoligaturant Damon vine cu o investiție ușor mai ridicată, reflectând calitatea și tehnologia avansată implicate în tratament.

Aparat dentar autoligaturant din safir/Damon Clear

3.500 ron/ arcadă

*pretul aparatului dentar poate fi achitat în rate direct la cabinet

Ortodonție digitală – o tehnică modernă și eficientă

La Orto Clinic, aducem o abordare modernă și digitală în procesul de planificare a tratamentului ortodontic, asigurând astfel o experiență precisă și confortabilă pentru fiecare pacient.

În cadrul clinicii, am adoptat o abordare modernă renunțând la amprentarea tradițională a dinților în favoarea amprentării digitale, folosind un scanner intraoral. Procesul rapid ne permite să obținem în câteva minute un model 3D, sporind considerabil confortul pacientului.

Folosim software-uri specializate în ortodonție pentru a măsura dimensiunile dinților, identifica eventualele discrepanțe dentare și, desigur, evaluăm cu precizie spațiul necesar pentru alinierea dinților.

Cu ajutorul modelului digital, avem posibilitatea de a ajusta poziția dinților și chiar de a simula impactul extracțiilor dentare. Acest aspect nu doar furnizează informații valoroase înainte de orice procedură stomatologică ireversibilă, ci oferă și pacienților noștri o reprezentare vizuală a zâmbetului la finalul tratamentului ortodontic. Astfel, începem tratamentele noastre având finalul dorit deja conturat în minte.

După consult, diagnostic și plan de tratament, pasul crucial al tratamentului ortodontic este aplicarea bracketilor pe dinți.

În metoda tradițională, brackeții sunt lipiți individual pe fiecare dinte de către medicul ortodont într-o ședință care poate dura până la o oră pentru fiecare arcadă dentară. Poziția fiecarui bracket se stabilește anterior pe baza modelului de studiu si a planului de tratament. Practic, operatorul fixează bracketul într-o asemenea manieră, astfel încât, ulterior dintele să se deplaseze în poziția naturală, corectă pe arcadă.

Aparat dentar fix metalic

Aparatul dentar fix metalic este una dintre cele mai populare și eficiente opțiuni pentru corectarea problemelor dentare, cum ar fi dinții strâmbi, înghesuiți sau distanțați. Fabricat din materiale durabile și non-toxice, acest aparat este conceput pentru a oferi rezultate remarcabile într-un timp rezonabil. Iată câteva caracteristici clinice ale aparatelor fixe:

Recomandare la orice vârstă

O soluție eficientă și benefică la orice etapă a vieții. Cu cât este aplicat mai devreme, cu atât se pot corecta mai ușor și mai eficient problemele dentare existente.

Ușor de igienizat

Asigură o igienizare simplă și eficientă, contribuind la menținerea sănătății orale pe durata tratamentului.

Rezistență și fiabilitate

Caracterizat prin rezistența și fiabilitatea sa, reprezentând o opțiune robustă în fața solicitărilor utilizării zilnice.

Eficient în anomalii dento-maxilare

Indicat într-o gamă variată de anomalii dento-maxilare, fiind preferat în special în situațiile complexe, unde se impune o abordare deosebită.

Durată minimă de tratament

Se evidențiază prin durata minimă de tratament, oferind rezultate vizibile și durabile într-un timp relativ scurt.

Cost accesibil

O soluție economică, oferind beneficii semnificative la un cost accesibil, facilitând accesul la tratamentul ortodontic pentru un număr mai mare de pacienți.

Consult inițial

Gratuit

Amprenta digitală și fotografii de diagnostic

350 ron

Aparat dentar metalic

2.250 ron/ arcadă

Activare aparat dentar fix

150 ron

*pretul aparatului dentar poate fi achitat în rate direct la cabinet

Aparat dentar fix transparent de safir

Aparatele dentare de safir sunt o opțiune populară pentru persoanele care caută un tratament ortodontic discret și eficient. Iată câteva caracteristici clinice ale aparatelor dentare din safir:

Transparență și discreție: Safirul este un material transparent, ceea ce face ca aparatele dentare să fie mai puțin vizibile în comparație cu cele din metal. Această transparență poate fi atractivă pentru persoanele care doresc să își corecteze dinții în mod discret.

Rezistență și durabilitate: Safirul este un material extrem de dur și rezistent la colorare și decolorare. Aparatele dentare din safir păstrează aspectul lor transparent și strălucitor pe toată durata tratamentului ortodontic.

Confort: Aparatele dentare din safir sunt netede și confortabile pentru țesuturile orale. Nu se estompează sau irită gingiile sau obrajii la fel de mult ca și unele alte tipuri de aparate dentare.

Compatibilitate biologică: Safirul este un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că este bine tolerat de către țesuturile moi ale gurii. Acest aspect este important pentru evitarea iritațiilor și a altor probleme asociate cu aparatele dentare.

Estetică îmbunătățită: Datorită transparenței lor și a aspectului lor strălucitor, aparatele dentare din safir pot oferi o estetică îmbunătățită în comparație cu alte tipuri de aparate dentare.

Rezistență la pete: Safirul este rezistent la pete și decolorare, ceea ce înseamnă că aparatele dentare din acest material vor rămâne transparente și atrăgătoare pe toată durata tratamentului ortodontic.

Consult inițial

Gratuit

Amprenta digitală și fotografii de diagnostic

350 ron

Aparat dentar transparent din safir

3.250 ron/ arcadă

*pretul aparatului dentar poate fi achitat în rate direct la cabinet

Aparate dentare mobile/mobilizabile și aparate fixe cu efect ortopedic

Instrumente ortopedice precum disjunctoare, expansoare și alte dispozitive accesorii au un rol semnificativ în tratamentul ortodontic. Aceste componente esențiale sunt folosite pentru a corecta alinierea maxilarelor și a dinților, contribuind la obținerea unui zâmbet sănătos și bine proporționat.

Aceste aparate dentare mobile sunt recomandate cu precădere pentru copii, fiind parte a unei strategii ortodontice eficiente. Este ideal să începem tratamentul ortodontic cu astfel de dispozitive în jurul vârstei de 7-8 ani, având în vedere că rezultatele sunt optime în această perioadă.

Pentru a obține beneficii maxime, se recomandă utilizarea acestor aparate până la vârsta de 12-13 ani. Acestea constituie prima etapă a unui tratament ortodontic comprehensiv, având avantajul unui cost mai redus.

Consult inițial

Gratuit

Amprenta digitală și fotografii de diagnostic

350 ron

Aparat dentare mobile/mobilizabile

de la 1.000 ron

Aparat dentar autoligaturant/Damon

3.000 ron/ arcadă

Trainer

1.500 ron

Disjunctor

1.800 ron

Miniimplant ortodontic

500 ron

Alte aparate dentare cu rol ortopedic/distaliztor preț individual stabilit în urma consultului primar

*pretul aparatului dentar poate fi achitat în rate direct la cabinet

Sisteme de gutiere (Aligners: Invisalign sau SPARK)

Tratamentul ortodontic cu gutiere (aligners), cum ar fi sistemul Invisalign sau SPARK, este o opțiune pentru persoanele care doresc să își corecteze dinții fără a purta aparate dentare tradiționale. Iată câteva caracteristici și avantaje ale tratamentului ortodontic cu gutiere:

Complet invizibile: Gutierele sunt transparente și practic invizibile atunci când sunt purtate, ceea ce le face o opțiune atractivă pentru persoanele care doresc să își corecteze dinții în mod discret, fără să atragă atenția asupra tratamentului lor ortodontic.

Confort: Gutierele sunt fabricate dintr-un material moale și neted, care se potrivește confortabil pe dinți fără a irita gingiile sau buzele. De asemenea, nu există sârme sau brațe care să provoace disconfort sau leziuni în interiorul gurii.

Mobilizabile: Gutierele pot fi îndepărtate ușor atunci când mănânci sau bei, ceea ce înseamnă că nu există restricții alimentare și că igiena orală este mai ușoară. Cu toate acestea, este important să le porți în mod consecvent conform recomandărilor ortodontului tău pentru a obține rezultatele dorite.

Predictibilitate: Înainte de începerea tratamentului, ortodontul va crea un plan de tratament digital personalizat, care va arăta modul în care dinții tăi se vor deplasa în timpul utilizării gutierelor. Acest lucru oferă o predictibilitate crescută asupra rezultatelor tratamentului.

Eficacitate: Tratamentul ortodontic cu gutiere poate fi eficient în corectarea unei game largi de probleme ortodontice.

Consult inițial

Gratuit

Alignere/Tratament ortodontic cu gutiere SPARK

de la 1.200 euro/ tratament

*pretul aparatului dentar poate fi achitat în rate direct la cabinet

Aparat dentar fix autoligaturant Damon

Versatilitate estetică

Poate fi ales în varianta metalică clasică sau din safir, oferind pacientului posibilitatea de a alege în funcție de preferințe și estetică.

Număr redus de ședințe de control

Necesită mai puține ședințe de control ale aparatului dentar, reducând frecvența vizitelor la cabinetul stomatologic și facilitând gestionarea tratamentului.

Confort îmbunătățit

Asigură un nivel crescut de confort pentru pacient pe parcursul întregului tratament ortodontic, datorită caracteristicilor autoligaturante.

Opțiuni personalizate:

Oferă opțiuni personalizate în funcție de preferințe și nevoi individuale, fiind adaptabil la fiecare caz în parte.

Eficiență în corectarea anomaliilor

Contribuie la o corectare eficientă a anomaliilor dento-maxilare, asigurând un rezultat de calitate și durabil.

Investiție cu cost ușor mai ridicat

Cu toate avantajele pe care le aduce, aparatul dentar fix autoligaturant Damon vine cu o investiție ușor mai ridicată, reflectând calitatea și tehnologia avansată implicate în tratament.

Consult inițial

Gratuit

Aparat dentar autoligaturant din safir/Damon Clear

3.500 ron/ arcadă

*pretul aparatului dentar poate fi achitat în rate direct la cabinet

Ortodonție digitală – o tehnică modernă și eficientă

La Orto Clinic, aducem o abordare modernă și digitală în procesul de planificare a tratamentului ortodontic, asigurând astfel o experiență precisă și confortabilă pentru fiecare pacient.

În cadrul clinicii, am adoptat o abordare modernă renunțând la amprentarea tradițională a dinților în favoarea amprentării digitale, folosind un scanner intraoral. Procesul rapid ne permite să obținem în câteva minute un model 3D, sporind considerabil confortul pacientului.

Folosim software-uri specializate în ortodonție pentru a măsura dimensiunile dinților, identifica eventualele discrepanțe dentare și, desigur, evaluăm cu precizie spațiul necesar pentru alinierea dinților.

Cu ajutorul modelului digital, avem posibilitatea de a ajusta poziția dinților și chiar de a simula impactul extracțiilor dentare. Acest aspect nu doar furnizează informații valoroase înainte de orice procedură stomatologică ireversibilă, ci oferă și pacienților noștri o reprezentare vizuală a zâmbetului la finalul tratamentului ortodontic. Astfel, începem tratamentele noastre având finalul dorit deja conturat în minte.

După consult, diagnostic și plan de tratament, pasul crucial al tratamentului ortodontic este aplicarea bracketilor pe dinți.

În metoda tradițională, brackeții sunt lipiți individual pe fiecare dinte de către medicul ortodont într-o ședință care poate dura până la o oră pentru fiecare arcadă dentară. Poziția fiecarui bracket se stabilește anterior pe baza modelului de studiu si a planului de tratament. Practic, operatorul fixează bracketul într-o asemenea manieră, astfel încât, ulterior dintele să se deplaseze în poziția naturală, corectă pe arcadă.

LASĂ-NE NUMĂRUL DE TELEFON

te sunăm pentru programarea unui consult

Datele tale de contact vor fi prelucrate conform politicii de confidențialitate care poate fi consultată aici.

    ÎNTREBĂRI FRECVENTE

    NU. Manoperele din cadrul tratamentului ortodontic sunt total lipsite de durere. Dar, în primele zile de la aplicarea aparatului dentar, există o senzație de presiune/disconfort care durează între 2 și 7 zile.

    Prețul aparatelor dentare pornește de la 250 euro, dar variază în funcție de tipul aparatului dentar cât și de anomalia dento-maxilară prezentă. Este nevoie de un consult ortodontic în vederea stabilirii planului de tratament ideal în cazul dvs.

    Durata medie de tratament este de 18 luni (1 an și jumătate).