Ortodonție digitală – o tehnică modernă și eficientă

Pentru a vă oferi zâmbetul sănătos și frumos pe care l-ați visat întotdeauna, am implementat în cadrul Orto Clinic o tehnică inovatoare de planificare, simulare și implementare digitală a tratamentului ortodontic.
Fiecare pacient are o situație ortodontică unică, iar planul de tratament ortodontic trebuie să fie personalizat, pornind de la diagnosticul individual al fiecărui pacient.

Procesul de planificare a tratamentului ortodontic începe încă de la primul consult și implică ulterior realizarea de fotografii, radiografii și amprente digitale.

Recâștigă-ți încrederea în zâmbetul tău.

În tehnicile tradiționale, amprentarea dinților se realizează utilizând dispozitive speciale încărcate cu un material chitos, similar plastilinei. Acestea se plasează peste dinți și se mențin în poziție timp de 3-5 minute pentru a lua forma dinților și arcadelor dentare. Ulterior, în laborator, se toarnă ghips în interiorul amprentelor pentru a obține un model de studiu.

La Orto Clinic, aducem o abordare modernă și digitală în procesul de planificare a tratamentului ortodontic, asigurând astfel o experiență precisă și confortabilă pentru fiecare pacient. 

În cadru clinicii, am adoptat o abordare modernă renunțând la amprentarea tradițională a dinților în favoarea amprentării digitale, folosind un scanner intraoral. Procesul rapid ne permite să obținem în câteva minute un model 3D, sporind considerabil confortul pacientului.

Folosim software-uri specializate în ortodonție pentru a măsura dimensiunile dinților, identifica eventualele discrepanțe dentare și, desigur, evaluăm cu precizie spațiul necesar pentru alinierea dinților.

Cu ajutorul modelului digital, avem posibilitatea de a ajusta poziția dinților și chiar de a simula impactul extracțiilor dentare. Acest aspect nu doar furnizează informații valoroase înainte de orice procedură stomatologică ireversibilă, ci oferă și pacienților noștri o reprezentare vizuală a zâmbetului la finalul tratamentului ortodontic. Astfel, începem tratamentele noastre având finalul dorit deja conturat în minte.

După consult, diagnostic și plan de tratament, pasul crucial al tratamentului ortodontic este aplicarea bracketilor pe dinți.

În metoda tradițională, brackeții sunt lipiți individual pe fiecare dinte de către medicul ortodont într-o ședință care poate dura până la o oră pentru fiecare arcadă dentară. Poziția fiecarui bracket se stabilește anterior pe baza modelului de studiu si a planului de tratament. Practic, operatorul fixează bracketul într-o asemenea manieră, astfel încât, ulterior dintele să se deplaseze în poziția naturală, corectă pe arcadă.

Scanner Medit i700: inovație în stomatologie

Scannerul Medit i700 este proiectat pentru a transforma experiența atât pentru dentist, cât și pentru pacient. Echipat cu hardware puternic și software inteligent, Medit i700 devine elementul cheie pentru exploatarea întregului potențial al clinicii noastre.

Avantaje:

 • Viteză excepțională. Cu o viteză de scanare de două ori mai mare decât modelul anterior, Medit i700 optimizează procesul de lucru.
 • Flux color 3D integral. Tehnologia avansată oferă un flux color 3D integrat, permitând o vizualizare detaliată și precisă.
 • Precizie remarcabilă. Cu o precizie de 10,9 µm ± 0,98, acest scanner livrează rezultate precise și fiabile.
 • Dezinfecție eficientă. Dotat cu tehnologie UV-C LED, Medit i700 asigură o dezinfectare eficientă și sigură între utilizări.
 • Ușor și compact. Cu o greutate redusă de 245 g, acest aparat este portabil și ușor de manevrat, oferind confort pe durata utilizării.
 • Conectare directă. Cu conectivitate USB 3.1 Gen1 (tip C), Medit i700 se conectează direct la PC folosind cablul de alimentare inclus.

Caracteristici tehnice:

 • Rată de captare rapidă. Până la 70 FPS pentru un flux de lucru eficient.

 • Tehnologie avansată de imagistică. Utilizând tehnologia video 3D în mișcare și obținând un flux color 3D integrat.

 • Sursă de lumină LED. Pentru iluminare uniformă și claritate în timpul scanării.

 • Anti-ablurare adaptivă. Tehnologie integrată pentru a asigura imagini clare și precise.

 • Vârf detașabil și autoclavabil. Până la 100 de cicluri de autoclavare pentru un control riguros al infecțiilor.

 • Dimensiuni compacte. Cu dimensiuni de 248 x 44 x 47,4 mm, Medit i700 este portabil și ergonomic.

 • Unghiul oglinzi la 45°. Simplifică scanarea zonei distale a molarilor.

 • Zonă de scanare generoasă. Cu o zonă de scanare de 15 x 13 mm, acoperă eficient întreaga cavitate orală.

 • Mod cu telecomandă: Pentru o manipulare convenabilă și precisă în timpul scanării.

 • Dezinfecție UV-C. Asigură o igienă optimă între pacienți.

 • Conectivitate versatilă. Cu cablu detașabil de 2 m și port USB 3.1 Gen1 (tip C).

LASĂ-NE NUMĂRUL DE TELEFON

te sunăm pentru programarea unui consult

Datele tale de contact vor fi prelucrate conform politicii de confidențialitate care poate fi consultată aici.